Förrätt - Marinerad Ansjovis, knäckebröd
Dryck - Dansk öl, Östgöta Sädes
Lördag: Bortbjuden på picknick på eftermiddagen. På kvällen kom alla hem till oss. Son en liten förrätt gjorde jag en ansjovis med utgångspunkt från ett recept av Leif Mannerström som han kallar Snapsansjovis.
Marinerad Ansjovis
2 askar Grebbestads ansjovis
1 finhackad rödlök
1 hackad eller pressad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
några kvistar hackad dill
nymalen svartpeppar
Blanda olja och vinäger, rör i alla de övriga ingridienserna, ansjovisen sist. Ställ svalt i 15-30 min. Servera på fat med knäckebröd, smör, öl och snaps.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar