Middag: Pizza med coleslaw
Dryck: Pater Sangiovese
Onsdag: Vabbade och hade gott om tid att göra degen på förmiddagen. Fast har man tänkt igenom det kvällen innan och kanske förberett lite räcker det nog att gå upp 5 minuter tidigare. Bara att hälla allt i bakmaskinen och låta den gå medan du duschar.
Byt ut den vanliga och obegripliga pizzasalladen mot en god coleslaw istället. Lätt att göra och mycket godare.
Pizza
500 g vetemjöl (8½ dl)
10 g jäst
1½ tsk salt
2 tsk socker
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
ost, skinka, räkor, ananas, ansjovis, etc.
oregano
Dela degen i 4 delar. Kalva ut til tunna bottnar. Bred på tomatsås, lägg på ost och övrig topping. Strö oregano över.
Grädda pizzorna i 5-8 minuter på ugnsvarma plåtar i 250 grader.
Coleslaw
½ litet vitkålshuvud
1 morot
1 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
salt och peppar
Skiva vitkålen tunt och strimla eller riv moroten i långa strimlor. Vänd i creme fraiche, majonnäs och senap, salta och peppra och rör om ordentligt. Smaka av. Ställ kallt i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar