Middag: Smörstekt rödspätta med brynt vitkål, kokt potatis, citron
Dryck: Amerikansk Chardonnay (Ironstone)/Sierra Nevada ESB
Onsdag: Fiskbilen i Bjärred. Fin hel rödspätta för bara 79 kr/kg. Fick hjälp med att flå den och klippa fenor och huvud.
Recept - Smörstekt rödspätta med brynt vitkål
1 spätta per person på ca 500 g
ströbröd
vitkål
smör
salt och vitpeppar
Flå spättan och klipp av fenor och huvud, elller be fiskhandlaren göra det. Panera den i lite ströbröd. Bryn smöret lätt, stek på medelvärme 3-4 min på varje sida i ordentligt med smör. Krydda med salt och nymald vitpeppar.
Strimla och bryn vitkålen i massvis av smör, krydda med salt och peppar. Ös upp kål och smöret över fisken.
Servera spättan med citron, vitkålen, kokt potatis, knäckebröd och lättöl eller annan ljus lager.
Sierra Nevada ESB var inte riktigt lika bra som Pale Ale:en, men ganska lik. Vinet smakade så mycket ek att avverkningen av ek till faten nog bidragit kraftigt till växthuseffekten ... Lättöl är nog faktisk godast till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar