Middag: Stekt Lax med potatissallad, grönsallad
Dryck: Chardonnay från Kalifornien
Söndag: Tinade och stekte findus laxfilé i portionsbitar. Potaissalladen är ett recept av Jamie Oliver och är jättegod.
Stekt Lax med potatissallad
Lax, en portionsbit per person
smör till stekning
1 lime
1 kg små fasta potatisar eller små färskpotatis
1 dl olivolja
1 pressad citron
2 avocado
2 askar krasse
salt och peppar
Skala potatisen, koka den i saltat vatten. Häll av vattnet, slå över olivoljan, pressa citronen och salta och peppra direkt i kastrullen. Lägg på locket och skaka kastrullen så potatisen täcks. Dela potatis och avocado i lagom bitar. Klipp över krassen och blanda. Lägg upp allt på ett fat och servera salladen ljummen.
Salta och peppra laxen laxen och stek i smör ett par minuter per sida. Servera med limeklyftor, potatissalladen och en blandad sallad.
Ett friskare vitt vin, t.ex. en tysk Riesling hade passat bättre till. Syran behövs för att matcha limen och citronen i maten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar